Onderhoudstips SOS bandjes

Onze SOS bandjes worden gemaakt van 100% echt leer. De SOS bandjes hebben bij ontvangst een beschermend laagje van ons gekregen om het leer te voeden.
Leer is een duurzaam natuurproduct en zal met gebruik een stoer geleefd effect krijgen.

Om jouw Urban Rookies SOS bandjes zo lang mogelijk mooi te houden hebben wij de volgende tips voor je:

Is je bandje vies geworden na het buitenspelen? Geen probleem, met een vochtige doek kan je je SOS bandje weer schoon maken.

Gebruik je het bandje even niet? Bewaar het dan opgerold zoals bij binnenkomst in het bijbehorende bewaarzakje, zo blijft hij mooi in vorm. 

Huidvetten, zonnebrandolie/creme en zonlicht zullen ervoor zorgen dat je SOS bandje iets donkerder zal kleuren. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, dit heeft geen invloed op het leer. Wil je dit zo veel mogelijk voorkomen? Om het leer mooi en soepel te houden is het handig om het af en toe opnieuw te voorzien van een beschermend laagje. Je kan hiervoor een schoenenspray gebruiken voor leren schoenen.

Is je bandje na lekker buiten spelen nat geworden? Geen probleem. Laat de armband plat op een vlakke ondergrond drogen. Hierdoor behoud hij mooi zijn vorm en kan je hem als hij droog is weer lekker gebruiken. Leg hem niet op de verwarming, hier wordt hij stug van.

Gebruik de SOSbandjes lekker met buitenspelen, schoolreisjes, het boodschappen doen, speeltuinen, met uitjes, pretparken, op vakantie, in het bos of bezoekjes aan familie. De bandjes zijn soepel en snijden niet in de huid, dus kinderen kunnen er fijn mee overweg.
Houd vanwege kleine onderdelen kinderen onder de 3 in de gaten met de bandjes (houd ze ook in de gaten zonder de bandjes trouwens. ;-) ) en doe ze af tijdens slaapjes.

 
Zwemmen en SOS bandjes. Wij raden het af, maar wil je de bandjes toch langdurig in water gebruiken geven we graag de volgende tips:
Leer is van nature niet bestand tegen de hele dag door veel water, zoals in een zwembad. Leer is een natuurproduct en zal hierdoor donkerder kleuren en stugger worden. De afdruk blijft wel goed leesbaar, daar hoef je niet bang voor te zijn.
Wil je het bandje toch graag in het water gebruiken raden wij aan voor het olifantgrijzereebruine of groenbruine leren armbandje te kiezen, en hem in te vetten met bijvoorbeeld bijenwas om hem waterbestendiger te maken. Het olifantgrijze, reebruine en groenbruine leer is het beste bestand tegen water omdat dit leer het stevigste is. Mijn eigen zoon heeft bijvoorbeeld een groenbruine armband een hele zomer vol lol, stranden en zwembaden om gehad en deze ziet er echt nog prima uit.
Het gebruik in water is voor eigen risico, verkleuring van het leer is geen reden voor retour.
 

Verder is ons advies om het bandje lekker te gebruiken en buiten te spelen! Laat die avonturen maar komen en maak er een bandje van vol mooie herinneringen.